Verwarm een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur tot goudbruin en knapperig. Schep uit de pan, hak grof en laat afkoelen.
Schil ondertussen de knolselderij en snijd in plakken van 1 cm. Verhit ½ van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knolselderij in delen 5-8 min. per kant goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Voeg de knoflook en tijm toe en bak 2 min. Roer de honing, miso, het heet water en sojasaus erdoor en mix met de staafmixer tot een gladde saus. Zet het vuur uit, doe de deksel op de pan.
Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water. Snijd de ongeschilde halve appel in dunne plakjes en pers de halve citroen uit. Meng de veldsla met de linzen, appel, 1 el citroensap (per 4 personen) en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de knolselderij over een schaal. Schep de miso-saus erover en bestrooi met de hazelnoot. Serveer met de salade en het stokbrood.
Knolselderij met miso-honingsaus van Hugo Kennis
Hugo: ‘De lichtzoete smaak van knolselderij werkt goed met iets ziltigs, zoals miso. Een beetje honing erbij brengt de smaken weer in balans.’
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Knolselderij met miso-honingsaus van Hugo Kennis
Hugo: ‘De lichtzoete smaak van knolselderij werkt goed met iets ziltigs, zoals miso. Een beetje honing erbij brengt de smaken weer in balans.’

hoofdgerecht
4 personen
590 kcal
30 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Verwarm een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur tot goudbruin en knapperig. Schep uit de pan, hak grof en laat afkoelen.
Schil ondertussen de knolselderij en snijd in plakken van 1 cm. Verhit ½ van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knolselderij in delen 5-8 min. per kant goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Voeg de knoflook en tijm toe en bak 2 min. Roer de honing, miso, het heet water en sojasaus erdoor en mix met de staafmixer tot een gladde saus. Zet het vuur uit, doe de deksel op de pan.
Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water. Snijd de ongeschilde halve appel in dunne plakjes en pers de halve citroen uit. Meng de veldsla met de linzen, appel, 1 el citroensap (per 4 personen) en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de knolselderij over een schaal. Schep de miso-saus erover en bestrooi met de hazelnoot. Serveer met de salade en het stokbrood.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
40 g ongezouten hazelnoten
1 knolselderij
2 el milde olijfolie
1 teen knoflook
7½ g verse tijm
30 g ongezouten roomboter
2 el honing
1 el misopasta
50 ml water
1 el sojasaus
200 g linzen in blik
½ friszoete appel
½ citroen
85 g veldsla
1 stokbrood
Dit heb je nodig
staafmixer