Knolselderij met miso-honingsaus van Hugo Kennis

Hugo: ‘De lichtzoete smaak van knolselderij werkt goed met iets ziltigs, zoals miso. Een beetje honing erbij brengt de smaken weer in balans.’

590 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 5 min. wachten

15 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur tot goudbruin en knapperig. Schep uit de pan, hak grof en laat afkoelen.

  2. Schil ondertussen de knolselderij en snijd in plakken van 1 cm. Verhit ½ van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knolselderij in delen 5-8 min. per kant goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Voeg de knoflook en tijm toe en bak 2 min. Roer de honing, miso, het heet water en sojasaus erdoor en mix met de staafmixer tot een gladde saus. Zet het vuur uit, doe de deksel op de pan.

  4. Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water. Snijd de ongeschilde halve appel in dunne plakjes en pers de halve citroen uit. Meng de veldsla met de linzen, appel, 1 el citroensap (per 4 personen) en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de knolselderij over een schaal. Schep de miso-saus erover en bestrooi met de hazelnoot. Serveer met de salade en het stokbrood.

Gerelateerde recepten

Knolselderij met miso-honingsaus van Hugo Kennis

Hugo: ‘De lichtzoete smaak van knolselderij werkt goed met iets ziltigs, zoals miso. Een beetje honing erbij brengt de smaken weer in balans.’

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig