Stamppot met geroosterde pastinaak en pancetta van Hugo Kennis

Hugo: ‘Zuurkool, boerenkool en hutspot kennen we allemaal, maar stamppot kun je eigenlijk van elke groente maken. Stamp eens geroosterde pastinaak door je stamppot. Dat maakt het fris en smeuïg zonder veel boter en melk te gebruiken.’

550 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden / 25 min. oventijd

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en rooster in ca. 25 min. goudgeel en gaar.

  2. Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de pancetta in 7 min. krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Ris de blaadjes van de takjes tijm, snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Bak 2 min. in de pan in het overgebleven pancettavet. Snijd de paddenstoelen grof, voeg toe en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur. Voeg de salieblaadjes toe, laat 5 min. zachtjes trekken, zonder dat de boter kleurt en hou warm.

  6. Giet de aardappelen af en stamp met de geroosterde pastinaak tot een stamppot. Voeg de crème fraîche en nootmuskaat toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  7. Serveer de stamppot met de paddenstoelen en pancetta. Verdeel de salieboter erover.

  • serveertipOok lekker met hertenbiefstuk.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Stamppot met geroosterde pastinaak en pancetta van Hugo Kennis

Hugo: ‘Zuurkool, boerenkool en hutspot kennen we allemaal, maar stamppot kun je eigenlijk van elke groente maken. Stamp eens geroosterde pastinaak door je stamppot. Dat maakt het fris en smeuïg zonder veel boter en melk te gebruiken.’

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig