Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjes pan en bak de ui op hoog vuur 8-10 min.
Snijd ondertussen de spitskool in de lengte in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kool in dunne repen. Voeg de knoflook, spitskool, komijn en chilivlokken toe en bak 5 min. mee op middelhoog vuur.
Voeg de bonen met het water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes stoven.
Meng de azijn en kookzuivel erdoor en verwarm nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de Libanese broden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de dille grof en verkruimel de witte kaas.
Pittige bonenstoof met spitskool en witte kaas
Een romig stoofje vol witte bonen en spitskool. Vol smaak dankzij komijn en chilivlokken. Helemaal herfst, helemaal vega én al in een halfuurtje op tafel.
- kookstaptipOok lekker met geitenkaas.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pittige bonenstoof met spitskool en witte kaas
Een romig stoofje vol witte bonen en spitskool. Vol smaak dankzij komijn en chilivlokken. Helemaal herfst, helemaal vega én al in een halfuurtje op tafel.

hoofdgerecht
4 personen
570 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjes pan en bak de ui op hoog vuur 8-10 min.
Snijd ondertussen de spitskool in de lengte in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kool in dunne repen. Voeg de knoflook, spitskool, komijn en chilivlokken toe en bak 5 min. mee op middelhoog vuur.
Voeg de bonen met het water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes stoven.
Meng de azijn en kookzuivel erdoor en verwarm nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de Libanese broden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de dille grof en verkruimel de witte kaas.
kookstaptip:Ook lekker met geitenkaas.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
1 verse spitskool
1 tl gemalen komijn
1 tl chiliflakes
800 g witte bonen in blik
250 ml water
1 groentebouillonblokje
1 el wittewijnazijn
100 ml kookzuivel
5 Libanese witte platbroden
7½ g verse dille
200 g witte kaas