Pittige bonenstoof met spitskool en witte kaas

Een romig stoofje vol witte bonen en spitskool. Vol smaak dankzij komijn en chilivlokken. Helemaal herfst, helemaal vega én al in een halfuurtje op tafel.

570 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

licht pittig

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjes pan en bak de ui op hoog vuur 8-10 min.

  2. Snijd ondertussen de spitskool in de lengte in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kool in dunne repen. Voeg de knoflook, spitskool, komijn en chilivlokken toe en bak 5 min. mee op middelhoog vuur.

  3. Voeg de bonen met het water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes stoven.

  4. Meng de azijn en kookzuivel erdoor en verwarm nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verwarm ondertussen de Libanese broden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de dille grof en verkruimel de witte kaas.

  • kookstaptipOok lekker met geitenkaas.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Pittige bonenstoof met spitskool en witte kaas

Een romig stoofje vol witte bonen en spitskool. Vol smaak dankzij komijn en chilivlokken. Helemaal herfst, helemaal vega én al in een halfuurtje op tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig