Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de spruitjes schoon en halveer. Snijd de uien in dunne parten. Verdeel de spruitjes, ui en aardappelschijfjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep om met ⅕ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ca. 20 min. in de oven.
Dep ondertussen de zalm droog en snijd grof.
Snijd de dille en peterselie fijn, rasp de knoflook. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de kruiden, knoflook, het citroenrasp, 3 el -sap (per 4 personen), de tabasco en de rest van de olie.
Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de zalm erover. Rooster nog ca. 5 min. in de oven.
Haal de bakplaat uit de oven en besprenkel met de kruidenolie.
Zalm-traybake met spruitjes en kruidenolie
Zalm uit de oven is altijd lekker! Handig en slim: doe meteen je aardappelen en groenten erbij en maak er een traybake van. Dat scheelt weer wat afwas.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Zalm-traybake met spruitjes en kruidenolie
Zalm uit de oven is altijd lekker! Handig en slim: doe meteen je aardappelen en groenten erbij en maak er een traybake van. Dat scheelt weer wat afwas.

hoofdgerecht
4 personen
420 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de spruitjes schoon en halveer. Snijd de uien in dunne parten. Verdeel de spruitjes, ui en aardappelschijfjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep om met ⅕ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ca. 20 min. in de oven.
Dep ondertussen de zalm droog en snijd grof.
Snijd de dille en peterselie fijn, rasp de knoflook. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de kruiden, knoflook, het citroenrasp, 3 el -sap (per 4 personen), de tabasco en de rest van de olie.
Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de zalm erover. Rooster nog ca. 5 min. in de oven.
Haal de bakplaat uit de oven en besprenkel met de kruidenolie.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g spruitjes
2 middelgrote uien
600 g aardappelschijfjes
5 el extra vierge olijfolie
250 g diepvries wilde zalmfilets
15 g verse dille
10 g verse platte peterselie
1 teen knoflook
1 biologische citroen
¼ tl tabasco
Dit heb je nodig
bakpapier