Aardappelchips maken

Zin in een knapperig tussendoortje? Maak nu zelf deze ovengebakken aardappelchips met zeezout. Spice it up met een snufje paprikapoeder of Italiaanse kruiden.

260 kcal

10 min. bereiden, 40 min. oventijd, 1 uur wachten

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 500 gram vastkokende aardappelen

    vastkokende aardappelen

  • 5 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 0.5 theelepel zeezout

    zeezout

Dit heb je nodig

  • mandoline

  • bakpapier


december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Spoel de aardappelen onder koud stromend water en boen schoon. Snijd, eventueel met een mandoline, in dunne plakken van 2 mm. en dep goed droog met een schone theedoek.

  2. Schep de aardappelplakken om met de zonnebloemolie. Verdeel de helft van de aardappelen over een met bakpapier bekleed bakrooster. Zorg dat de plakjes aardappel elkaar niet overlappen. Bak in 20 min. lichtbruin en krokant. Herhaal met de rest.

  3. Bestrooi de nog warme chips met het zeezout en laat ca. 60 min. volledig afkoelen op een rooster.

  • combinatietipOok lekker met gerookte (pittige) paprikapoeder, Italiaanse kruiden of knoflookpoeder.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Aardappelchips maken

Zin in een knapperig tussendoortje? Maak nu zelf deze ovengebakken aardappelchips met zeezout. Spice it up met een snufje paprikapoeder of Italiaanse kruiden.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig