Aardbeienmousse
Deze luchtige aardbeienmousse combineert verse aardbeien met opgeklopte slagroom en een vleugje poedersuiker. Serveer in glaasjes, garneer met een aardbei en laat opstijven voor een fris en fruitig nagerecht dat mooi oogt op tafel.
455 kcal
20 min. bereiden, 2 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
400 gram verse aardbeien
verse aardbeien
50 gram fijne kristalsuiker
fijne kristalsuiker
400 ml verse slagroom
verse slagroom
5 eetlepel poedersuiker
poedersuiker
1 zakje klop-fix
klop-fix
Dit heb je nodig
staafmixer
glazen (250 ml)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Houd 4 aardbeien (per 4 personen) apart. Halveer de rest van de aardbeien en doe met de kristalsuiker in een hoge mengkom. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Verdeel ¼ van de puree over de glazen.
Klop de slagroom met ⅘ van de poedersuiker en de klop-fix stijf. Houd 8 el slagroom (per 4 personen) apart. Spatel de rest van de slagroom in delen door de rest van de aardbeienpuree.
Verdeel de aardbeienmousse over de glazen en schep de rest van de slagroom erop. Zet in de koelkast en laat 2 uur opstijven.
Steek voor het serveren een aardbei in elk glaasje en bestrooi met de rest van de poedersuiker.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Aardbeienmousse
Deze luchtige aardbeienmousse combineert verse aardbeien met opgeklopte slagroom en een vleugje poedersuiker. Serveer in glaasjes, garneer met een aardbei en laat opstijven voor een fris en fruitig nagerecht dat mooi oogt op tafel.

nagerecht
4 personen
455 kcal
20 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Houd 4 aardbeien (per 4 personen) apart. Halveer de rest van de aardbeien en doe met de kristalsuiker in een hoge mengkom. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Verdeel ¼ van de puree over de glazen.
Klop de slagroom met ⅘ van de poedersuiker en de klop-fix stijf. Houd 8 el slagroom (per 4 personen) apart. Spatel de rest van de slagroom in delen door de rest van de aardbeienpuree.
Verdeel de aardbeienmousse over de glazen en schep de rest van de slagroom erop. Zet in de koelkast en laat 2 uur opstijven.
Steek voor het serveren een aardbei in elk glaasje en bestrooi met de rest van de poedersuiker.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g verse aardbeien
50 g fijne kristalsuiker
400 ml verse slagroom
5 el poedersuiker
1 zakje klop-fix
Dit heb je nodig
staafmixer
glazen (250 ml)




