Versierde koekjes
Verjaardag, babyshower of andere gelegenheid? Deze versierde koekjes met royal icing zijn altijd een goed idee. Want wie wordt nou niet blij van vrolijk gedecoreerde koekjes?
135 kcal
45 min. bereiden, 30 min. oventijd, 1 uur 45 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
150 gram ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
1 middelgroot scharrelei
middelgroot scharrelei
100 gram witte basterdsuiker
witte basterdsuiker
200 gram tarwebloem
tarwebloem
400 gram poedersuiker
poedersuiker
60 gram vloeibaar eiwit
vloeibaar eiwit
50 gram Cake Decor regenboogkleurstoffen
Cake Decor regenboogkleurstoffen
Dit heb je nodig
vershoudfolie
uitsteekvormpje (Ø 5-7 cm)
bakpapier
spuitzakken
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Kneed de eidooier boter, suiker en bloem tot een samenhangend deeg.
Vorm een ronde plak van het deeg, verpak in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ca. 40 bij 40 cm en 0.5 cm dik.
Steek met behulp van uitsteekvormpjes of een glas koekjes uit het deeg. Kneed het resterende deeg opnieuw tot een bal, rol uit en snijd zoveel mogelijk koekje eruit tot al het deeg op is.
Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in delen in de oven in ca. 15 min. lichtbruin en gaar. Haal van de bakplaat en laat in 45 min. volledig afkoelen op een rooster.
Meng ondertussen de poedersuiker met het vloeibare eiwit tot royal icing. Verdeel de icing over 5 mengkommen.
Voeg de verschillende kleurstoffen toe aan de icing tot je de gewenste kleur hebt en roer tot een glad geheel. Voeg ½ el water toe als de icing te dik is.
Schep de royal icing in de spuitzakken en gebruik deze om de koekjes te versieren.
- bereidingstipTrek eerst de buitenste lijnen met royal icing en laat 5 min. uitharden. Kleur daarna de binnenkant in om uitlopen te voorkomen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Versierde koekjes
Verjaardag, babyshower of andere gelegenheid? Deze versierde koekjes met royal icing zijn altijd een goed idee. Want wie wordt nou niet blij van vrolijk gedecoreerde koekjes?

30 personen
135 kcal
45 min. bereiden
1 uur 45 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Kneed de eidooier boter, suiker en bloem tot een samenhangend deeg.
Vorm een ronde plak van het deeg, verpak in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ca. 40 bij 40 cm en 0.5 cm dik.
Steek met behulp van uitsteekvormpjes of een glas koekjes uit het deeg. Kneed het resterende deeg opnieuw tot een bal, rol uit en snijd zoveel mogelijk koekje eruit tot al het deeg op is.
Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in delen in de oven in ca. 15 min. lichtbruin en gaar. Haal van de bakplaat en laat in 45 min. volledig afkoelen op een rooster.
Meng ondertussen de poedersuiker met het vloeibare eiwit tot royal icing. Verdeel de icing over 5 mengkommen.
Voeg de verschillende kleurstoffen toe aan de icing tot je de gewenste kleur hebt en roer tot een glad geheel. Voeg ½ el water toe als de icing te dik is.
Schep de royal icing in de spuitzakken en gebruik deze om de koekjes te versieren.
bereidingstip:Trek eerst de buitenste lijnen met royal icing en laat 5 min. uitharden. Kleur daarna de binnenkant in om uitlopen te voorkomen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 30 personen)
150 g ongezouten roomboter
1 middelgroot scharrelei
100 g witte basterdsuiker
200 g tarwebloem
400 g poedersuiker
60 g vloeibaar eiwit
50 g Cake Decor regenboogkleurstoffen
Dit heb je nodig
vershoudfolie
uitsteekvormpje (Ø 5-7 cm)
bakpapier
spuitzakken




