Croissantbrood

Wat krijg je als je croissants in een cakevorm stopt en ze samen laat rijzen in de oven? Juist: één groot croissantje met een glanzend jasje van abrikozenjam. Perfect voor ontbijt, brunch of gewoon omdat het kan.

305 kcal

15 min. bereiden, 50 min. oventijd, 1 uur 30 min. wachten

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 680 gram vers super croissantdeeg in blik

    vers super croissantdeeg in blik

  • 3 eetlepel abrikozenjam

    abrikozenjam

Dit heb je nodig

  • cakevorm (22cm, ingevet)


december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Rol het croissantdeeg uit. Snijd het deeg over de stippellijn in 6 driehoeken. Herhaal met de tweede verpakking.

  2. Rol er croissants van volgens de aanwijzing op de verpakking en verdeel willekeurig in 2 lagen over de bodem van de ingevette cakevorm. Druk niet te veel aan en zorg dat de vorm van croissants intact blijft. Dek af met een theedoek en laat 30 min. rusten op een warme plek.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het croissantbrood 50 min. in de oven. Dek halverwege af met aluminiumfolie.

  4. Verwarm de abikozenjam in een steelpan op laag vuur 3 min. tot de jam vloeibaar is. Zeef de jam.

  5. Besmeer het brood wanneer het nog warm is met een dunne laag jam voor een zoete glanslaag. Laat het brood volledig in ca. 1 uur afkoelen voordat je het aansnijdt.

Wat vond je van dit recept?

Croissantbrood

Wat krijg je als je croissants in een cakevorm stopt en ze samen laat rijzen in de oven? Juist: één groot croissantje met een glanzend jasje van abrikozenjam. Perfect voor ontbijt, brunch of gewoon omdat het kan.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig