Croissantbrood
Wat krijg je als je croissants in een cakevorm stopt en ze samen laat rijzen in de oven? Juist: één groot croissantje met een glanzend jasje van abrikozenjam. Perfect voor ontbijt, brunch of gewoon omdat het kan.
305 kcal
15 min. bereiden, 50 min. oventijd, 1 uur 30 min. wachten
Ingrediënten
Aantal porties
680 gram vers super croissantdeeg in blik
vers super croissantdeeg in blik
3 eetlepel abrikozenjam
abrikozenjam
Dit heb je nodig
cakevorm (22cm, ingevet)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Rol het croissantdeeg uit. Snijd het deeg over de stippellijn in 6 driehoeken. Herhaal met de tweede verpakking.
Rol er croissants van volgens de aanwijzing op de verpakking en verdeel willekeurig in 2 lagen over de bodem van de ingevette cakevorm. Druk niet te veel aan en zorg dat de vorm van croissants intact blijft. Dek af met een theedoek en laat 30 min. rusten op een warme plek.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het croissantbrood 50 min. in de oven. Dek halverwege af met aluminiumfolie.
Verwarm de abikozenjam in een steelpan op laag vuur 3 min. tot de jam vloeibaar is. Zeef de jam.
Besmeer het brood wanneer het nog warm is met een dunne laag jam voor een zoete glanslaag. Laat het brood volledig in ca. 1 uur afkoelen voordat je het aansnijdt.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Croissantbrood
Wat krijg je als je croissants in een cakevorm stopt en ze samen laat rijzen in de oven? Juist: één groot croissantje met een glanzend jasje van abrikozenjam. Perfect voor ontbijt, brunch of gewoon omdat het kan.

8 porties
305 kcal
15 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Rol het croissantdeeg uit. Snijd het deeg over de stippellijn in 6 driehoeken. Herhaal met de tweede verpakking.
Rol er croissants van volgens de aanwijzing op de verpakking en verdeel willekeurig in 2 lagen over de bodem van de ingevette cakevorm. Druk niet te veel aan en zorg dat de vorm van croissants intact blijft. Dek af met een theedoek en laat 30 min. rusten op een warme plek.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het croissantbrood 50 min. in de oven. Dek halverwege af met aluminiumfolie.
Verwarm de abikozenjam in een steelpan op laag vuur 3 min. tot de jam vloeibaar is. Zeef de jam.
Besmeer het brood wanneer het nog warm is met een dunne laag jam voor een zoete glanslaag. Laat het brood volledig in ca. 1 uur afkoelen voordat je het aansnijdt.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
680 g vers super croissantdeeg in blik
3 el abrikozenjam
Dit heb je nodig
cakevorm (22cm, ingevet)




