Boen de limoenen schoon, rasp de helft van de groene schil, en pers beide vruchten uit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de passievruchten. Breng het vruchtvlees met 1 el limoensap (per 6 personen), het limoenrasp en 125 g suiker (per 6 personen) in een steelpan op middelhoog vuur aan de kook tot de suiker volledig is opgelost.
Voeg de helft van het passievruchtenmengsel toe, roer goed door en voeg dan de rest toe. Giet het mengsel terug in de pan. Splits de eieren. De eiwitten gebruik je niet. Klop de eidooiers met de maizena tot een glad mengsel. Blijf op laag vuur 3-4 min. goed roeren tot het mengsel dik begint te worden. Zodra het mengsel een dik laagje achterlaat op de achterkant van een lepel, haal je de pan van het vuur.
Roer het zout en de boter erdoor tot de boter volledig is gesmolten. Laat de passievruchtencurd 25 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet apart.
Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Schil de ananas en de papaja en snijd in blokjes van 0.5 cm. Haal de blaadjes van de takjes munt. Roer de honing los met de rest van het limoensap.
Verdeel 4 el passievruchtencurd (per 6 personen) over de pavlovanestjes. De rest van de curd gebruik je niet, maar hij is lang houdbaar. Verdeel de ananas en papaja over de curd. Schep er een flinke toef slagroom en een Kaapse bes op. Bestrooi met de muntblaadjes en besprenkel met de limoen-honingsaus.
Mini-pavlova met tropisch fruit van London Loy
Tropische papaya en sappige ananas in combinatie met knapperige, zoete pavlova. Dit kersttoetje van London Loy wordt een hit dit jaar! Ook fijn: je kan de passievruchtcurd al een week van tevoren voorbereiden.
- bereidingstipDe passievruchtencurd kun je 1 week van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- wijntipBubbels, lichtzoet: Ricossa Brachetto d’Acqui
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Mini-pavlova met tropisch fruit van London Loy
Tropische papaya en sappige ananas in combinatie met knapperige, zoete pavlova. Dit kersttoetje van London Loy wordt een hit dit jaar! Ook fijn: je kan de passievruchtcurd al een week van tevoren voorbereiden.

nagerecht
6 personen
425 kcal
20 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Boen de limoenen schoon, rasp de helft van de groene schil, en pers beide vruchten uit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de passievruchten. Breng het vruchtvlees met 1 el limoensap (per 6 personen), het limoenrasp en 125 g suiker (per 6 personen) in een steelpan op middelhoog vuur aan de kook tot de suiker volledig is opgelost.
Voeg de helft van het passievruchtenmengsel toe, roer goed door en voeg dan de rest toe. Giet het mengsel terug in de pan. Splits de eieren. De eiwitten gebruik je niet. Klop de eidooiers met de maizena tot een glad mengsel. Blijf op laag vuur 3-4 min. goed roeren tot het mengsel dik begint te worden. Zodra het mengsel een dik laagje achterlaat op de achterkant van een lepel, haal je de pan van het vuur.
Roer het zout en de boter erdoor tot de boter volledig is gesmolten. Laat de passievruchtencurd 25 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet apart.
Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Schil de ananas en de papaja en snijd in blokjes van 0.5 cm. Haal de blaadjes van de takjes munt. Roer de honing los met de rest van het limoensap.
Verdeel 4 el passievruchtencurd (per 6 personen) over de pavlovanestjes. De rest van de curd gebruik je niet, maar hij is lang houdbaar. Verdeel de ananas en papaja over de curd. Schep er een flinke toef slagroom en een Kaapse bes op. Bestrooi met de muntblaadjes en besprenkel met de limoen-honingsaus.
bereidingstip:De passievruchtencurd kun je 1 week van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
wijntip:Bubbels, lichtzoet: Ricossa Brachetto d’Acqui
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
2 biologische limoenen
6 passievruchten
155 g witte basterdsuiker
4 middelgrote scharreleieren
½ el maizena
¼ tl zout
125 ml verse slagroom
75 g ananassen
75 g papaja's
7½ g verse munt
2 el honing
6 AH Excellent Kerstmaker mini pavlova's
6 Kaapse goudbessen
150 g ongezouten roomboter