Kersen-oliebollen

Deze kersen-oliebollen geven een speelse knipoog naar de tompouce: zacht, zoet en gevuld met frisse kersensmaak. Een vrolijk nagerecht dat barst van kleur en precies dat extra's geeft aan je oliebollenplateau.

340 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Ontdooi de kersen en doe met de melk in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad.

  2. Bereid de banketbakkersroom met de kersenmelk (hou 3 el apart per 15 oliebollen) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dek af met vershoudfolie en laat 10 min. afkoelen in de koelkast.

  3. Klop ondertussen de slagroom stijf en spatel voorzichtig door de banketbakkersroom. Schep in de spuitzak.

  4. Meng de poedersuiker met de achtergehouden kersenmelk tot een glad glazuur.

  5. Doop de oliebollen aan 1 kant in het glazuur en leg met de glazuurkant naar boven op het plateau. Laat 5 min. uitharden. Snijd de oliebollen aan de bovenkant, door de glazuurlaag, open maar niet helemaal door. Spuit de room in de oliebollen. Serveer op de keramieken krans.

  • combinatietipLekker met zilveren parels (AH Excellent Kerstmaker).
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Kersen-oliebollen

Deze kersen-oliebollen geven een speelse knipoog naar de tompouce: zacht, zoet en gevuld met frisse kersensmaak. Een vrolijk nagerecht dat barst van kleur en precies dat extra's geeft aan je oliebollenplateau.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig