Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de paarse bloemkool in kwarten. Verdeel met de portobellini over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20 min. in de oven.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat goed uitlekken en dep droog. Rijg de farfalle aan de prikkers.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de guanciale in 4-5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd de blokjes tot fijn kruim.
Bereid de kaasfondue met de wijn in de fonduepan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de Parmezaanse kaas, roer door de gesmolten kaasfondue en haal de pan van het vuur. Voeg eventueel meer wijn toe om de fondue vloeibaarder te maken.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng met de zwarte peper en guanciale. Serveer dit carbonarakruim, de bloemkool, portobellini en pasta op stokjes in schaaltjes. Doop de bloemkool, portobellini en pasta eerst in de kaasfondue en vervolgens in het carbonarakruim.
Carbonara-kaasfondue met paarse bloemkool
Klassieke kaasfondue krijgt een Italiaanse twist met krokante carbonarakruim en paarse mini-bloemkool om mee te dippen. Hartig, warm en verrassend, ideaal voor een gezellige kerstavond.
- combinatietipLekker met stokbrood.
- bereidingstipDe paarse bloemkool, portobellini en guancialekruim kun je 1 dag van tevoren maken.
- variatietipKun je geen paarse bloemkool vinden? Ook lekker met broccoli of regenboogwortel. Gebruik in plaats van portobellini grote kastanjechampignons
- vegatip Gebruik plantaardige spekjes in plaats van guanciale.
- wijntipWit, fris en droog: AH Excellent Selectie Touraine Sauvignon Blanc 75 cl.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Carbonara-kaasfondue met paarse bloemkool
Klassieke kaasfondue krijgt een Italiaanse twist met krokante carbonarakruim en paarse mini-bloemkool om mee te dippen. Hartig, warm en verrassend, ideaal voor een gezellige kerstavond.

hoofdgerecht
6 personen
410 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de paarse bloemkool in kwarten. Verdeel met de portobellini over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20 min. in de oven.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat goed uitlekken en dep droog. Rijg de farfalle aan de prikkers.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de guanciale in 4-5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd de blokjes tot fijn kruim.
Bereid de kaasfondue met de wijn in de fonduepan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de Parmezaanse kaas, roer door de gesmolten kaasfondue en haal de pan van het vuur. Voeg eventueel meer wijn toe om de fondue vloeibaarder te maken.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng met de zwarte peper en guanciale. Serveer dit carbonarakruim, de bloemkool, portobellini en pasta op stokjes in schaaltjes. Doop de bloemkool, portobellini en pasta eerst in de kaasfondue en vervolgens in het carbonarakruim.
combinatietip:Lekker met stokbrood.
bereidingstip:De paarse bloemkool, portobellini en guancialekruim kun je 1 dag van tevoren maken.
variatietip:Kun je geen paarse bloemkool vinden? Ook lekker met broccoli of regenboogwortel. Gebruik in plaats van portobellini grote kastanjechampignons
vegatip: Gebruik plantaardige spekjes in plaats van guanciale.
wijntip:Wit, fris en droog: AH Excellent Selectie Touraine Sauvignon Blanc (https://www.ah.nl/producten/product/wi387103) 75 cl.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
4 AH Excellent paarse mini-bloemkool
6 AH Excellent portobellini
100 g farfalle
100 g guanciale blokjes
400 g Zwitserse kaasfondue
200 ml droge witte wijn
50 g Parmezaanse kaas
10 g verse peterselie
1 tl grofgemalen zwarte peper
Dit heb je nodig
bakpapier
sateprikkers
fonduepan