Ribroast met geroosterde krieltjes

Zodra deze low en slow gegaarde ribroast op tafel staat zullen de gasten watertandend aanvallen. Geserveerd met krokante krieltjes en een boter-kruidensaus vol rijke smaken.

755 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden / 1 uur 45 min. oventijd / 10 min. wachten

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de ribroast en boter op kamertemperatuur komen. Ris de blaadjes van de peterselie en tijm. Doe met de bieslook, cayennepeper, chilivlokken, paprikapoeder en knoflook in de hakmolen en mix tot een grof mengsel. Voeg de roomboter en mosterd toe en mix tot een kruidenboter. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Verwarm de oven voor op 160 °C. Dep het vlees droog. Bind het vlees stevig op: haal het keukentouw over de botten. Bestrooi de ribroast rondom met peper en eventueel zout. Verhit de olijfolie in een (gietijzeren) pan op hoog vuur. Bak het vlees 30 sec. aan alle kanten.

  3. Snijd de uien grof. Boen de krieltjes schoon en halveer de grootste krieltjes. Verdeel de krieltjes en uien over een met bakpapier beklede bakplaat en meng de helft van de kruidenboter erdoor. Leg de ribroast met de bolle kant naar beneden ertussen. Bak het vlees en de krieltjes 60-90 min. in de oven of tot de kerntemperatuur 45 °C is.

  4. Haal het vlees uit de oven, verpak in aluminiumfolie en laat 20-25 min. rusten. De kerntemperatuur stijgt naar 60 °C. Verhoog de oventemperatuur tot 200 °C, schep de krieltjes om en rooster nog 15 min.

  5. Leg de bimi in het stoommandje of -pan. Stoom de bimi in 5 min. gaar. Smelt de rest van de kruidenboter in een sauspan.

  6. Verwijder het keukentouw van de ribroast. Serveer de ribroast met krieltjes, ui, bimi en besprenkel met de kruidenboter.

Ribroast met geroosterde krieltjes

Zodra deze low en slow gegaarde ribroast op tafel staat zullen de gasten watertandend aanvallen. Geserveerd met krokante krieltjes en een boter-kruidensaus vol rijke smaken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig