bewaar
Omelet met ui
Omelet met ui
bewaar

Omelet met ui

40 min. bereiden
49waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

vleestomaten

2

uien

3 takjes

peterselie

8

eieren

4 eetlepels

melk

zout en versgemalen peper

4 eetlepels

olijfolie

Aan de slag

Tomaten wassen, halveren en pitjes verwijderen. Tomaten fijn snijden en in zeef laten uitlekken. Uien pellen en snipperen. Peterselie fijn knippen. Eieren loskloppen met melk, zout en veel peper. In grote koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Ui ca. 5 minuten zachtjes bakken. Tomaat op halfhoog vuur ca. 3 minuten meebakken. Bestrooien met zout en peper. Rest van olie toevoegen. Eiermengsel in pan schenken en met houten lepel door groenten roeren. Stoppen met roeren als ei gaat stollen. Omelet met deksel op pan op laag vuur gaar en smeuïg bakken. Bestrooien met peterselie. Lekker met geroosterd brood en frisse salade.

algemeenDeze omelet kan ook worden gegeten als licht hoofdgerecht.