Bloemkoolsoep met garnalen
365 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2
2 teentjes
2 eetlepels
1 kleine
2 zakken
1 pot
8
2 bakjes
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2002 week 46-47 - 2002 week 46-47
Uien en knoflook pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten en ui en knoflook ca. 5 minuten zachtjes fruiten. Bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen. Aardappeldobbeltjes en bloemkool toevoegen aan ui en nog ca. 2 minuten bakken. Bouillon en 3 potten water erbij schenken en soep ca. 10 minuten laten koken tot groente gaar is. Intussen tomaten snipperen. Enkele lepels groente met schuimspaan uit soep scheppen en apart houden. Soep pureren met staafmixer. Apart gehouden groente en garnalen erdoor roeren. Soep op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier borden scheppen en garneren met tomaat.
Bloemkoolsoep met garnalen

hoofdgerecht
4 personen
365 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Uien en knoflook pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten en ui en knoflook ca. 5 minuten zachtjes fruiten. Bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen. Aardappeldobbeltjes en bloemkool toevoegen aan ui en nog ca. 2 minuten bakken. Bouillon en 3 potten water erbij schenken en soep ca. 10 minuten laten koken tot groente gaar is. Intussen tomaten snipperen. Enkele lepels groente met schuimspaan uit soep scheppen en apart houden. Soep pureren met staafmixer. Apart gehouden groente en garnalen erdoor roeren. Soep op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier borden scheppen en garneren met tomaat.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 uien
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 kleine bloemkool
2 zakken aardappeldobbeltjes
1 pot krachtbouillon rundvlees
8 zongedroogde tomaten op olie
2 bakjes roze garnalen




