bewaar
Gepeperde zeewolf met rozemarijnboter
Gepeperde zeewolf met rozemarijnboter
bewaar

Gepeperde zeewolf met rozemarijnboter

30 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 takjes

rozemarijn

125 g

gezouten boter

4 eetlepels

4-seizoenenpeper

2 maal 2

zeewolffilets

2 eetlepels

olijfolie

2 eetlepels

droge sherry

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

Naaldjes van takjes rozemarijn rissen en heel fijn hakken. In kom rozemarijn door 100 g boter roeren. Rozemarijnboter op stuk plasticfolie scheppen en er dikke rol van vormen. Folie strak om boterrol wikkelen, tot gebruik in koelkast bewaren. Peperkorrels in vijzel of met onderkant van zware pan pletten en op plat bord strooien. Zeewolffilets inwrijven met zout en stevig in peper drukken.

2

In koekenpan olie verhitten. Vis aan beide kanten in ca. 4 minuten lichtbruin en gaar bakken. Vis op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warm houden. Sherry bij bakvet schenken en hiermee aanbaksels losmaken. Met garde rest van boter erdoor kloppen. Rozemarijnboter uit folie nemen en er 4 dikke of 8 dunne plakken van snijden. Vis over vier borden verdelen, saus erover lepelen. Op elke zeewolffilet plakje(s) rozemarijnboter leggen. Lekker met doperwtjes en gebakken aardappelen.