Pikante vierkazenpizza

Met vier verschillende soorten kaas heeft deze pizza helemaal geen tomatensaus nodig.

1470 kcal

(Voedingswaarden)

1 uur bereiden / 15 min. oventijd / 1 uur wachten

zeer pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Meng de bloem met de gist en het zout. Schenk het water en de olie in een kuiltje. Kneed vanuit het midden tot een soepel deeg. Laat het deeg ca. 1 uur onder een vochtige theedoek in een kom op een warme plek rijzen tot het volume is verdubbeld. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  2. Maak de pepers schoon en snijd ze in flinterdunne ringetjes. Snijd de mozzarella en gorgonzola in dunne plakjes. Rasp de Grana Padano grof. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot twee cirkels van ca. 30 cm doorsnede. Laat het deeg aan de rand iets dikker. Vet de bakplaat (grote oven) of twee bakplaten (gewone oven) in en leg de pizzabodems erop. Beleg deze met de mozzarella, gorgonzola en ricotta. Strooi de Grana Padano, peperringetjes en tijm over de pizza.

  3. Schuif de bakplaat in het midden van de oven, of schuif twee bakplaten boven elkaar in de oven en wissel halverwege de baktijd om. Bak de pizza's in ca. 15 minuten gaar en krokant.

  • combinatietipLekker met spinaziesalade met knoflookvinaigrette
  • Pizzadeeg maken

    Instructievideo - 02:19 min.

Pikante vierkazenpizza

Met vier verschillende soorten kaas heeft deze pizza helemaal geen tomatensaus nodig.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig