Engelse kaasfondue
Geen wijn en gruyère, maar bier, bacon en cheddar in deze Engelse kaasfondue.
720 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 dikke plak bakbacon
dikke plak bakbacon
1 teen knoflook
knoflook
400 ml Murphys Irish Red bier
Murphys Irish Red bier
0.5 eetlepel citroensap
citroensap
1 eetlepel grove mosterd
grove mosterd
600 gram geraspte chedderkaas
geraspte chedderkaas
2 eetlepel maizena
maizena
3 eetlepel verse slagroom
verse slagroom
Dit heb je nodig
caquelon
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2003 nr. 02 - Een ode aan kaas
Snijd de bacon in piepkleine blokjes. Bak de bacon vervolgens in een droge koekenpan uit en laat op keukenpapier uitlekken. Halveer de knoflook en wrijf de fonduepan aan de binnenzijde in. Verwarm in de fonduepan het bier, citroensap en de mosterd op laag vuur tegen de kook aan. Roer de geraspte kaas beetje bij beetje met een houten lepel door het warme bier tot alle kaas gesmolten is. Roer in een kopje de maïzena met de slagroom tot een glad papje. Bind de kaasfondue al roerend met het maïzenapapje. Roer de bacon door de kaasfondue.
- combinatietipLekker met toast van wit casinobrood.
Engelse kaasfondue
Geen wijn en gruyère, maar bier, bacon en cheddar in deze Engelse kaasfondue.

hoofdgerecht
4 personen
720 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bacon in piepkleine blokjes. Bak de bacon vervolgens in een droge koekenpan uit en laat op keukenpapier uitlekken. Halveer de knoflook en wrijf de fonduepan aan de binnenzijde in. Verwarm in de fonduepan het bier, citroensap en de mosterd op laag vuur tegen de kook aan. Roer de geraspte kaas beetje bij beetje met een houten lepel door het warme bier tot alle kaas gesmolten is. Roer in een kopje de maïzena met de slagroom tot een glad papje. Bind de kaasfondue al roerend met het maïzenapapje. Roer de bacon door de kaasfondue.
combinatietip:Lekker met toast van wit casinobrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 dikke plak bakbacon
1 teen knoflook
400 ml Murphys Irish Red bier
½ el citroensap
1 el grove mosterd
600 g geraspte chedderkaas
2 el maizena
3 el verse slagroom
Dit heb je nodig
caquelon




