Engelse kaasfondue

Geen wijn en gruyère, maar bier, bacon en cheddar in deze Engelse kaasfondue.

720 kcal

20 min. bereiden

2.3/5

(40)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 dikke plak bakbacon

    dikke plak bakbacon

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 400 ml Murphys Irish Red bier

    Murphys Irish Red bier

  • 0.5 eetlepel citroensap

    citroensap

  • 1 eetlepel grove mosterd

    grove mosterd

  • 600 gram geraspte chedderkaas

    geraspte chedderkaas

  • 2 eetlepel maizena

    maizena

  • 3 eetlepel verse slagroom

    verse slagroom

Dit heb je nodig

  • caquelon


2003 nr. 02 - Een ode aan kaas

Aan de slag

  1. Snijd de bacon in piepkleine blokjes. Bak de bacon vervolgens in een droge koekenpan uit en laat op keukenpapier uitlekken. Halveer de knoflook en wrijf de fonduepan aan de binnenzijde in. Verwarm in de fonduepan het bier, citroensap en de mosterd op laag vuur tegen de kook aan. Roer de geraspte kaas beetje bij beetje met een houten lepel door het warme bier tot alle kaas gesmolten is. Roer in een kopje de maïzena met de slagroom tot een glad papje. Bind de kaasfondue al roerend met het maïzenapapje. Roer de bacon door de kaasfondue.

  • combinatietipLekker met toast van wit casinobrood.

Wat vond je van dit recept?

Engelse kaasfondue

Geen wijn en gruyère, maar bier, bacon en cheddar in deze Engelse kaasfondue.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig