Zwit­ser­se kaas­fon­due met grùy­e­re en em­men­ta­ler

Yes, kaasfondue! In dit lekkere recept gebruik je maar liefst twee kazen: grùyere en emmentaler.

(284) waardeer
hoofdgerecht Yes, kaasfondue! In dit lekkere recept gebruik je maar liefst twee kazen: grùyere en emmentaler. 4 personen
3 284

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • caquelon

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de knoflook en wrijf met de snijkanten de binnenkant van de fonduepan in.
  2. Verwarm de wijn en het citroensap in de fonduepan op laag vuur tegen de kook aan. Roer met een houten lepel de geraspte gruyère en emmentaler in delen erdoor tot alle kaas gesmolten is.
  3. Meng de maizena met de kirsch. Voeg al roerend toe aan de kaasfondue en laat de fondue op middelhoog vuur al roerend binden. Breng op smaak met de nootmuskaat en (versgemalen) witte peper.

combinatietip:

Lekker met knapperig stokbrood.

Tip:

In plaats van een caquelon kun je ook een kleine braadpan met dikke bodem gebruiken. Veeg de pan direct na de maaltijd schoon met keukenpapier: de kaasresten laten zich warm makkelijker verwijderen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 6 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 29 g
  • natrium 600 mg
Tags
Ook te zien in

Zwitserse kaasfondue met grùyere en emmentaler

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zwit­ser­se kaas­fon­due met grùy­e­re en em­men­ta­ler

1
1
  • 1 teen knoflook

Halveer de knoflook en wrijf met de snijkanten de binnenkant van de fonduepan in.

2
2
  • 200 ml droge witte wijn
  • ½ el citroensap

Verwarm de wijn en het citroensap in de fonduepan op laag vuur tegen de kook aan.

3
3
  • 300 g geraspte gruyère
  • 300 g geraspte emmentaler

Roer met een houten lepel de geraspte gruyère en emmentaler in delen erdoor tot alle kaas gesmolten is.

4
4
  • 1 el maizena
  • 2 el kirsch

Meng de maizena met de kirsch.

5
5
  • 1 mespunt gedroogde nootmuskaat

Voeg al roerend toe aan de kaasfondue en laat de fondue op middelhoog vuur al roerend binden. Breng op smaak met de nootmuskaat en (versgemalen) witte peper.

combinatietip:

Lekker met knapperig stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.