Zwit­ser­se kaas­fon­due

Lang leve donkere avonden! Ze zijn namelijk de perfecte setting voor deze Zwitserse kaasfondue.

(284) waardeer
hoofdgerecht Lang leve donkere avonden! Ze zijn namelijk de perfecte setting voor deze Zwitserse kaasfondue. 4 personen
3 284

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp
  • kaasfonduepan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de 2 soorten kaas. Halveer de knoflook en wrijf de kaasfonduepan ermee in. Schenk de wijn in de pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de kaas en het citroensap toe en laat al roerend rustig smelten.
  2. Meng de maizena met de kirsch, voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Roer tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Vervang de wijn door water en de kirsch door diksap.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 850 kcal
  • eiwit 56 g
  • koolhydraten 7 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 63 g
    waarvan verzadigd 38 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Zwitserse kaasfondue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zwit­ser­se kaas­fon­due

1
1
  • 500 g Zwitserse Gruyère
  • 300 emmentaler
  • 1 teen knoflook

Rasp de 2 soorten kaas. Halveer de knoflook en wrijf de kaasfonduepan ermee in.

2
2
  • 250 ml droge witte wijn

Schenk de wijn in de pan en verhit op middelhoog vuur.

3
3
  • 1 el citroensap

Voeg de kaas en het citroensap toe en laat al roerend rustig smelten.

4
4
  • 1 el maizena
  • 2 el kirsch

Meng de maizena met de kirsch, voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Roer tot een samenhangend geheel.

5
5
  • 1 mespunt gedroogde nootmuskaat

Breng op smaak met de nootmuskaat en peper.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Vervang de wijn door water en de kirsch door diksap.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.