Zwitserse kaasfondue
Lang leve donkere avonden! Ze zijn namelijk de perfecte setting voor deze Zwitserse kaasfondue.
Aan de slag
Rasp de 2 soorten kaas. Halveer de knoflook en wrijf de kaasfonduepan ermee in. Schenk de wijn in de pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de kaas en het citroensap toe en laat al roerend rustig smelten.
Meng de maizena met de kirsch, voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Roer tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper.
Zwitserse kaasfondue
Lang leve donkere avonden! Ze zijn namelijk de perfecte setting voor deze Zwitserse kaasfondue.
hoofdgerecht
null personen
850 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de 2 soorten kaas. Halveer de knoflook en wrijf de kaasfonduepan ermee in. Schenk de wijn in de pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de kaas en het citroensap toe en laat al roerend rustig smelten.
Meng de maizena met de kirsch, voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Roer tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper.
vegatip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g Zwitserse Gruyère
300 g emmentaler
1 teen knoflook
250 ml droge witte wijn
1 el citroensap
1 el maizena
2 el kirsch
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
Dit heb je nodig
rasp
kaasfonduepan