Gegrilde visfilet met ansjovissaus
320 kcal
35 min. bereiden, 1 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
1 venkel
venkel
1 citroen
citroen
150 ml olijfolie
olijfolie
4 roodbaarsfilets
roodbaarsfilets
1 blikje ansjovisfilets
ansjovisfilets
1 eetlepel bloem
bloem
1 ei
ei
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
grillpan
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2003 nr. 03 - De kruidige smaken van de Maghreb
Venkel schoonmaken en in plakjes snijden. Citroen schoonboenen, schil eraf raspen en uitpersen. Helft van sap met 1 dl olie en mespunt peper tot marinade kloppen. Rasp en venkel erdoor scheppen. Vis droogdeppen en tussen venkel in marinade leggen. Ca. 1 uur bij kamertemperatuur laten marineren. In pannetje rest van olie verwarmen. Ansjovis klein snijden en met olie uit blikje in pan doen. Ansjovis ca. 2 min. zachtjes smoren. Bloem erdoor roeren. In kom eierdooier loskloppen met 2 el water, rest van sap en mespunt peper. Al roerende aan ansjovismassa toevoegen en blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Pan van vuur nemen, laten afkoelen tot lauwwarm.
Filets uit marinade nemen en droogdeppen. Vis in ca. 8 min. in grillpan gaar roosteren. Warm houden onder aluminiumfolie. Venkel uit marinade scheppen, in droge koekenpan in ca. 4 min. gaar smoren. Op smaak brengen met zout. Venkel over vier warme borden verdelen. Visfilets erop leggen. Ansjovissaus in kleine kommetjes scheppen en op borden erbij zetten.
Gegrilde visfilet met ansjovissaus

hoofdgerecht
4 personen
320 kcal
35 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Venkel schoonmaken en in plakjes snijden. Citroen schoonboenen, schil eraf raspen en uitpersen. Helft van sap met 1 dl olie en mespunt peper tot marinade kloppen. Rasp en venkel erdoor scheppen. Vis droogdeppen en tussen venkel in marinade leggen. Ca. 1 uur bij kamertemperatuur laten marineren. In pannetje rest van olie verwarmen. Ansjovis klein snijden en met olie uit blikje in pan doen. Ansjovis ca. 2 min. zachtjes smoren. Bloem erdoor roeren. In kom eierdooier loskloppen met 2 el water, rest van sap en mespunt peper. Al roerende aan ansjovismassa toevoegen en blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Pan van vuur nemen, laten afkoelen tot lauwwarm.
Filets uit marinade nemen en droogdeppen. Vis in ca. 8 min. in grillpan gaar roosteren. Warm houden onder aluminiumfolie. Venkel uit marinade scheppen, in droge koekenpan in ca. 4 min. gaar smoren. Op smaak brengen met zout. Venkel over vier warme borden verdelen. Visfilets erop leggen. Ansjovissaus in kleine kommetjes scheppen en op borden erbij zetten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 venkel
1 citroen
150 ml olijfolie
4 roodbaarsfilets
1 blikje ansjovisfilets
1 el bloem
1 ei
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
grillpan




