Gegrilde visfilet met ansjovissaus

320 kcal

35 min. bereiden, 1 uur wachten

3.6/5

(8)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 venkel

    venkel

  • 1 citroen

    citroen

  • 150 ml olijfolie

    olijfolie

  • 4 roodbaarsfilets

    roodbaarsfilets

  • 1 blikje ansjovisfilets

    ansjovisfilets

  • 1 eetlepel bloem

    bloem

  • 1 ei

    ei

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • grillpan


2003 nr. 03 - De kruidige smaken van de Maghreb

Aan de slag

  1. Venkel schoonmaken en in plakjes snijden. Citroen schoonboenen, schil eraf raspen en uitpersen. Helft van sap met 1 dl olie en mespunt peper tot marinade kloppen. Rasp en venkel erdoor scheppen. Vis droogdeppen en tussen venkel in marinade leggen. Ca. 1 uur bij kamertemperatuur laten marineren. In pannetje rest van olie verwarmen. Ansjovis klein snijden en met olie uit blikje in pan doen. Ansjovis ca. 2 min. zachtjes smoren. Bloem erdoor roeren. In kom eierdooier loskloppen met 2 el water, rest van sap en mespunt peper. Al roerende aan ansjovismassa toevoegen en blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Pan van vuur nemen, laten afkoelen tot lauwwarm.

  2. Filets uit marinade nemen en droogdeppen. Vis in ca. 8 min. in grillpan gaar roosteren. Warm houden onder aluminiumfolie. Venkel uit marinade scheppen, in droge koekenpan in ca. 4 min. gaar smoren. Op smaak brengen met zout. Venkel over vier warme borden verdelen. Visfilets erop leggen. Ansjovissaus in kleine kommetjes scheppen en op borden erbij zetten.

Wat vond je van dit recept?

Gegrilde visfilet met ansjovissaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig