Vanillerijstpudding

Lekker zoet toetje met knapperige pistachenoten.

475 kcal

25 min. bereiden

3.3/5

(15)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 medium handsinaasappel

    medium handsinaasappel

  • 1 vanillestokje

    vanillestokje

  • 1 liter volle melk

    volle melk

  • 200 gram dessertrijst

    dessertrijst

  • 1 mespunt zout

    zout

  • 100 gram kristalsuiker

    kristalsuiker

  • 100 gram gepelde ongezouten pistachenoten

    gepelde ongezouten pistachenoten

  • 2 theelepel gemalen kaneel

    gemalen kaneel

Aan de slag

  1. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Schenk de melk in een pan en voeg het sinaasappelrasp, vanillemerg en -stokje, de rijst, het zout en 3/4 suiker toe. Breng aan de kook. Kook de rijst in 12 min. heel zachtjes gaar, roer af en toe.

  2. Hak de pistachenoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

  3. Bekleed 4 kopjes met vershoudfolie. Verwijder het vanillestokje uit de rijst. Schep de kaneel en de rest van de suiker erdoor. Verdeel over de kopjes, druk goed aan.

  4. Stort de rijst in 4 schaaltjes en strooi de pistachenoten erover. Serveer warm of koud.

  • Vanillestokjes verwerken

    Instructievideo - 00:48 min.

Wat vond je van dit recept?

Vanillerijstpudding

Lekker zoet toetje met knapperige pistachenoten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig