Spaanse tomaatjessalade
Spaanse tomaatjessalade

Spaanse tomaatjessalade

Rooster er wat met knoflook ingewreven stokbrood bij en je hebt een prachtig tapasgerecht.

25 min. bereiden
15 min. wachten
68waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

groene paprika

1

kleine rode ui

4 takjes

peterselie

250 g

cherrytomaten

75 g

serranoham

8

groene olijven gevuld met citroen in blik

1

trostomaat

½ teen

knoflook

1 el

witte wijnazijn

2 el

traditionele olijfolie

Rooster er wat met knoflook ingewreven stokbrood bij en je hebt een prachtig tapasgerecht.

Aan de slag

1

Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui. Knip de peterselie fijn. Was de cherrytomaatjes, dep ze droog en halveer ze. Snijd de ham in dunne reepjes en de olijven in plakjes.

2

Was de tomaat, halveer en rasp boven een schaal tot moes (gooi de velletjes weg). Druk de moes door een zeef (om zaadjes te verwijderen). Pers de knoflook erboven uit. Roer de azijn en olie erdoor. Breng op maak met peper en eventueel zout.

3

Schep de paprika, ui, peterselie, tomaatjes, ham en olijven erdoor. Laat de smaken ca. 15 min. intrekken. Lekker met gegrilde sneetjes brood (bedruppeld met olijfolie).

tip

serveertipDit gerecht kan ook als tapa geserveerd worden, op geroosterd brood. De hoeveelheid is dan voldoende voor 10 personen.