Gemarineerde olijven met ui
180 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 potten groene olijven
groene olijven
1 citroen
citroen
1 teentje knoflook
knoflook
0.5 theelepel tijm
tijm
3 eetlepels olijfolie
olijfolie
1 ui
ui
0.5 eetlepel boter of margarine
boter of margarine
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Spanje - Spanje
Olijven laten uitlekken. Citroen schoonboenen en in kleine partjes snijden. Knoflook pellen en snipperen. In kom olijven, knoflook, tijm, olie en citroenpartjes door elkaar scheppen. Ui pellen, in ringen snijden en met boter en 2 eetlepels water aan de kook brengen. Zachtjes laten koken tot vocht is verdampt. Olijven en uien door elkaar mengen en tot gebruik in schone, goed afsluitbare pot bewaren.
Gemarineerde olijven met ui

4 personen
180 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Olijven laten uitlekken. Citroen schoonboenen en in kleine partjes snijden. Knoflook pellen en snipperen. In kom olijven, knoflook, tijm, olie en citroenpartjes door elkaar scheppen. Ui pellen, in ringen snijden en met boter en 2 eetlepels water aan de kook brengen. Zachtjes laten koken tot vocht is verdampt. Olijven en uien door elkaar mengen en tot gebruik in schone, goed afsluitbare pot bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 potten groene olijven
1 citroen
1 teentje knoflook
½ theelepel tijm
3 eetlepels olijfolie
1 ui
½ eetlepel boter of margarine




