Gemarineerde olijven met ui

180 kcal

25 min. bereiden

3.6/5

(8)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 potten groene olijven

    groene olijven

  • 1 citroen

    citroen

  • 1 teentje knoflook

    knoflook

  • 0.5 theelepel tijm

    tijm

  • 3 eetlepels olijfolie

    olijfolie

  • 1 ui

    ui

  • 0.5 eetlepel boter of margarine

    boter of margarine

Spanje - Spanje

Aan de slag

  1. Olijven laten uitlekken. Citroen schoonboenen en in kleine partjes snijden. Knoflook pellen en snipperen. In kom olijven, knoflook, tijm, olie en citroenpartjes door elkaar scheppen. Ui pellen, in ringen snijden en met boter en 2 eetlepels water aan de kook brengen. Zachtjes laten koken tot vocht is verdampt. Olijven en uien door elkaar mengen en tot gebruik in schone, goed afsluitbare pot bewaren.

Wat vond je van dit recept?

Gemarineerde olijven met ui

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig