Gemarineerde olijven met ui

Advertentie
Ingrediënten
- 2 potten groene olijven (a 240 g)
- 1 citroen
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel tijm
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- ½ eetlepel boter of margarine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Olijven laten uitlekken. Citroen schoonboenen en in kleine partjes snijden. Knoflook pellen en snipperen. In kom olijven, knoflook, tijm, olie en citroenpartjes door elkaar scheppen. Ui pellen, in ringen snijden en met boter en 2 eetlepels water aan de kook brengen. Zachtjes laten koken tot vocht is verdampt. Olijven en uien door elkaar mengen en tot gebruik in schone, goed afsluitbare pot bewaren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 180 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 3 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 0 g