bewaar
Kruidige groene olijven op Andalusische wijze
Kruidige groene olijven op Andalusische wijze
bewaar

Kruidige groene olijven op Andalusische wijze

5 min. bereiden
1 uur wachten
15waarderingen

Ingrediënten

6 personen

3 eetlepels

rode wijnazijn

½ theelepel

gemalen komijn (djinten)

gedroogde chilipeper (chille)

4 takjes

tijm

6 takjes

majoraan

2 teentjes

knoflook

1 pot

groene olijven zonder pit

Aan de slag

In kom azijn en 3 eetlepels water schenken, komijn erdoor kloppen en chilipeper erboven malen. Blaadjes tijm en majoraan van takjes plukken. Blaadjes hakken, door azijn roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Olijven onder koud water afspoelen en uit laten lekken. Olijven door azijnmengsel scheppen. Afgedekt minstens1 uur marineren, af en toe omscheppen.

algemeenU kunt de verse kruiden majoraan en tijm eventueel vervangen door 1 theelepel gedroogde tijm en 1 theelepel gedroogde oregano. Deze hoeft u niet te hakken. Laat de olijven langer marineren.