Sinaasappelcrème

spaans
nagerecht
4 personen
3
71
Advertentie
Ingrediënten
- 4 handsinaasappels
- 2 dl melk
- 50 g witte basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 5 eierdooiers
- 125 ml slagroom
- 1 eetlepel amandelschaafsel
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 sinaasappel goed schoonboenen en 6 mooie plakjes er vanaf snijden. Sinaasappels uitpersen en 6 gave uitgeholde helften bewaren. In pan sinaasappelsap aan de kook brengen en laten inkoken tot ca. 1/2 dl. In pan met dikke bodem melk, suiker en vanillesuiker op laag vuur aan de kook brengen. Eierdooiers in kom schuimig kloppen. Melk al roerend door eierdooiers mengen. Mengsel terug in pan schenken en al roerend tegen kookpunt aan brengen tot crème dikker begint te worden. Pan van vuur nemen. Sinaasappelsap door crème roeren en in ca. 30 minuten laten afkoelen tot kamertemperatuur, af en toe roeren. Slagroom stijfkloppen en luchtig door crème spatelen. Sinaasappelhelften vullen met crème en in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven. In droge koekenpan amandelschaafsel in ca. 1 minuut lichtbruin roosteren.
- Sinaasappels op zes bordjes zetten en garneren met schijfje sinaasappel en amandelschaafsel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 330 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 28 g
- vet 21 g
Ook te zien in
Kookboek: Spanje