Catalaanse paella

Het is alsof je onder de palmbomen zit, met deze Spaanse klassieker bomvol zomerse smaken.

595 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Week in een kommetje de saffraandraadjes in het warme water. Pel en snipper de ui. Was en halveer de tomaatjes. Snijd de surimi in stukjes. Snijd de kipfilet in stukjes.

  2. Verhit in een grote pan 3 el olie. Bak de kip in ca. 5 min. bruin en gaar, schep uit de pan. Doe de ui in de pan en bak ca. 3 min. Pel de knoflook en pers boven de pan uit. Verkruimel het pepertje erboven en voeg 2 el olie toe.

  3. Bak de rijst al omscheppend a. 2 min. mee. Verkruimel de bouillontabletten erboven, voeg het water toe en breng aan de kook. Voeg de saffraan met weekwater toe. Kook de rijst in ca. 15 min. onafgedekt op een laag vuur gaar en bijna droog.

  4. Schep na ca. 10 min. de doperwten erdoor. Verhit intussen de laatste olie in een koekenpan. Bak de tomaatjes al omscheppend ca. 1 min op hoog vuur. Roer de tomaatjes, kip, mosselen en surimi door de rijst. Warm de paella goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met salade.

Catalaanse paella

Het is alsof je onder de palmbomen zit, met deze Spaanse klassieker bomvol zomerse smaken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig