Broodje gerookte zalm

Dit broodje zalm heeft het allemaal: hüttenkäse, bieslook, peterselie en basilicum. Dat is een lunch om van te genieten!

225 kcal

15 min. bereiden

3.7/5

(102)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 10 gram verse bieslook

    verse bieslook

  • 4 takjes verse peterselie

    verse peterselie

  • 8 gram verse basilicum

    verse basilicum

  • 200 gram koelverse hüttenkäse kaas

    koelverse hüttenkäse kaas

  • 4 afbakkaiserbroodjes

    afbakkaiserbroodjes

  • 100 gram gerookte zalm

    gerookte zalm

  • 1 limoen

    limoen

2003 nr. 04 - Het is weer pasen

december 2024 - december 2024

Aan de slag

  1. Verwarm de ovengrill voor. Knip de bieslook en peterselie boven een kommetje heel fijn. Leg de blaadjes basilicum op elkaar, rol in de lengte op tot 'sigaartje' en knip in dunne reepjes. Meng de hüttenkäse door de kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Leg de broodjes op de snijplank en snijd voorzichtig doormidden. Leg de helften met de snijkant naar boven op een bakplaat. Rooster onder de hete grill in 2 min. goudbruin. Snijd de zalm in repen.

  3. Bestrijk de onderste helft van de broodjes royaal met de kruidenkaas en leg de zalm erop. Dek af met bovenkant van de broodjes. Snijd de limoen in 4 partjes en leg naast de broodjes.

Wat vond je van dit recept?

Broodje gerookte zalm

Dit broodje zalm heeft het allemaal: hüttenkäse, bieslook, peterselie en basilicum. Dat is een lunch om van te genieten!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig