'Groene visjes' uit de moestuin

300 kcal

50 min. bereiden, 30 min. wachten

3.9/5

(7)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 100 gram bloem

    bloem

  • 0 zout

    zout

  • 0 (versgemalen) peper

    (versgemalen) peper

  • 1 ei (M)

    ei (M)

  • 500 gram sperziebonen

    sperziebonen

  • 0 olie om te frituren

    olie om te frituren

Dit heb je nodig

  • keukenpapier


Portugal - Portugal

Aan de slag

  1. Boven schaal bloem zeven. Zout en peper door bloem mengen en in midden kuiltje maken. Ei splitsen en eierdooier in kuiltje bloem doen. Scheutje voor scheutje 1 1/2 dl water erdoor roeren tot glad beslag ontstaat. Beslag ca. 30 minuten laten rusten. Intussen sperziebonen schoonmaken, wassen en met keukenpapier goed droog deppen.

  2. In pan of frituurpan olie verhitten tot 180 °C. Eiwit stijf kloppen en door beslag spatelen. Sperziebonen door beslag wentelen en in kleine porties in 3 à 4 minuten goudbruin bakken. Laten uitlekken op keukenpapier.

  • algemeenHet water in het beslag kan ook worden vervangen door droge witte wijn.

Wat vond je van dit recept?

'Groene visjes' uit de moestuin

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig