Reuzengarnalen-biefstukspiesjes met limoen

amerikaans
bijgerecht
4 personen
3
18
Advertentie
Ingrediënten
- 12 reuzengarnalen ((ongepeld, zak 500 g, diepvries), ontdooid)
- 2 premium biefstukken
- 2 el roerbakolie
- ½ limoen (geperst)
- grof zeezout
- grof gemalen zwarte peper
Keukenspullen
- lange bamboespiesen
- barbecue, rooster ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Steek de barbecue aan. Pel de reuzengarnalen en snijd de biefstukken in 12 gelijkmatige blokjes. Meng het vlees en de garnalen met olie in een kom. Rijg ze om en om aan spiesen. Rooster de spiesen op de barbecue in 4-6 min. bruin en gaar, keer ze halverwege. Besprenkel de spiesen met limoensap en breng op smaak met peper en zout.

Garnalen pellen
instructievideo
- 00:36 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 170 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 7 g
- vet 8 g