Pit­ti­ge gu­a­ca­mo­le

Spice up your life en begin bij deze zelfgemaakte guacamole. Lekker!

(2) waardeer
bijgerecht Spice up your life en begin bij deze zelfgemaakte guacamole. Lekker! 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet van de rode peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Vijzel samen met de knoflook en het grove zeezout tot een gladde pasta.
  2. Halveer de avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe in de vijzel. Stamp grof.
  3. Pers de limoen uit en meng de helft van het limoensap door de guacamole. Proef en breng eventueel verder op smaak met limoensap en/of zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige guacamole

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge gu­a­ca­mo­le

1
1
  • 1 rode peper

Verwijder de steelaanzet van de rode peper en halveer de peper in de lengte.

2
2

Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.

3
3
  • ½ teen knoflook
  • ½ tl grof zeezout

Vijzel samen met de knoflook en het grove zeezout tot een gladde pasta.

4
4
  • 2 eetrijpe avocado's

Halveer de avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe in de vijzel. Stamp grof.

5
5
  • 1 limoen

Pers de limoen uit en meng de helft van het limoensap door de guacamole.

6
6

Proef en breng eventueel verder op smaak met limoensap en/of zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.