Kalfsgehaktspiesjes met salie

borrelhapje
4 personen
4
12
Advertentie
Ingrediënten
- ½ citroen
- 1 sneetje witbrood (ontkorst)
- 500 g kalfsgehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 sjalot (geraspt)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 2 eetlepels basilicum (fijngehakt of diepvries)
- 8 gewelde abrikozen (fijngesneden)
- 20 blaadjes salie (uit zakje verse Italiaanse kruidenmix a 20 g)
- 2 eetlepels kappertjes
- 100 g tapenade van gedroogde tomaatjes
Keukenspullen
- barbecuespiesen
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Van citroen 5 dunne plakjes snijden. Plakjes in vieren snijden. Brood in enkele lepels water weken, goed uitknijpen. In kom gehakt mengen met geweekt brood, 3 el olie, sjalot, knoflook, basilicum en stukjes abrikoos. Gehakt op smaak brengen met zout en peper en er 24 balletjes van vormen. Gehaktballetjes afwisselend met salieblaadjes en partjes citroen aan spiesen steken, beginnen en eindigen met gehaktballetje. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. In kom kappertjes door tapenade roeren.
- Spiesen dun bestrijken met rest van olie en gehaktballetjes op barbecue in ca. 15 min. rondom bruin en gaar roosteren. Spiesen serveren met kappertjestapenade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 470 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 16 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 0 g