Cajun-kipkluifjes met spekabrikozen

amerikaans
borrelhapje
4 personen
4
11
Advertentie
Ingrediënten
- ½ liter kippenbouillon (van tablet)
- 16 kipkluifjes
- 3 eetlepels cajunkruiden
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels cognac (Gall&Gall)
- 12 gewelde abrikozen
- 12 plakjes gerookt ontbijtspek
Keukenspullen
- BBQ pennen dubbel
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- In kippenbouillon of in magnetron kipkluifjes 5 min. voorgaren. In kom cajunkruiden mengen met citroensap en cognac. Kipkluifjes laten afkoelen, droogdeppen en met cajunmengsel inwrijven. Kipkluifjes wisselend met in speklapjes gerolde abrikozen aan dubbele spiesen rijgen (aan een enkele spies draaien de kipkluifjes rond, nu zijn ze gemakkelijk te keren op de barbecue).
- Kipkluifjes op de barbecue in 15 min. knapperig en gaar roosteren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 320 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 16 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 0 g