Ribeye in rode-wijnmarinade

amerikaans
borrelhapje
4 personen
3
12
Advertentie
Ingrediënten
- 100 ml Zinfandel (Amerikaanse rode wijn categorie 8)
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1 teentje knoflook (geperst)
- verse oregano (uit zakje verse Italiaanse kruidenmix a 20 g)
- 100 ml olie
- 2 ribeyes
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Marinade maken van wijn, azijn, knoflook, blaadjes oregano en olie. Ribeye hierin bij kamertemperatuur minstens 1 uur marineren. Vlees af en toe omkeren.
- Ribeye uit marinade nemen en met keukenpapier droogdeppen. Ribeye op barbecue, afhankelijk van gewenste gaarheid, in 2-4 min. per kant rosé tot doorbakken roosteren.
Tip:
Ribeye is ook heel geschikt om zo, zonder marinade, op de barbecue te leggen. In het recept kan in plaats van runderribeye ook kalfsribeye gebruikt worden. In plaats van verse oregano kan ook 1/2 el gedroogde oregano gebruikt worden voor de marinade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 165 kcal
- eiwit 11 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 0 g