Kipsaté met pindakokossaus

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g kipfilet in blokjes
- 2 sticks roerbakmarinade
- ½ pot pindakaas met stukjes noot (a 350 g)
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels geraspte kokos
- 1 rode peper (fijngehakt)
Keukenspullen
- satéstokjes
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bereid de marinade volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de kip door marinade en laat afgedekt op kamertemperatuur 15 min. marineren. Satéstokjes in koud water weken. Gemarineerde kipblokjes aan satéstokjes rijgen. In steelpannetje (met dunne bodem) pindakaas losroeren met 100 ml water, kokosmelk, ketjap, geraspte kokos en rode peper. Op barbecue kipsaté in 8-10 min. bruin en gaar grillen. Steelpannetje op barbecue zetten en saus verwarmen. Saté serveren met pindakokossaus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 14 g
-
vet 39 g
waarvan verzadigd 0 g