Braadworstschotel met erwten en munt

Advertentie
Ingrediënten
- 2 x 2 stuks braadworsten
- 2 el olijfolie
- 1 duopak voorgekookte krieltjes (700 g)
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (gesnipperd)
- 450 g tuinerwten (diepvries)
- 2 eetlepels anijsdrank (bijv. pastis of Pernod, slijter)
- 1 zakje verse munt (15 g, in reepjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Braadworsten elk in 4 stukken snijden. In hapjespan olie verhitten en worst rondom bruin bakken. Krieltjes toevoegen, deksel op pan leggen en 5 min. zachtjes bakken. Regelmatig omscheppen. Vuur hoog draaien, ui en knoflook door krieltjes scheppen en 2 min. meebakken. Bevroren tuinerwten en pastis toevoegen en gerecht in 5-7 min. gaar laten worden. Indien nodig paar lepels water toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Aardappelschotel over vier borden verdelen en blaadjes munt erover strooien.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 47 g
- vet 28 g