In pan wijn met opengesneden vanillestokje aan de kook brengen. Honing erin oplossen en vuur laag draaien. Perziken halveren, pit verwijderen. Perziken in wijn leggen en 8 min. zachtjes verwarmen (pocheren). Halverwege omkeren. Perziken met schuimspaan op bord scheppen. Kookvocht op hoog vuur in ca. 5 min. tot helft laten inkoken. Vanillestokje verwijderen. Frambozen in keukenmachine of in hoge kom met staafmixer pureren. Frambozenpuree door zeef wrijven om pitjes te verwijderen. Ingekookte wijn door puree roeren. Afgekoelde perziken ontvellen. Op elk bord 1 bol vanilleijs leggen en hierop 1 omgekeerde perzikhelft leggen, licht aandrukken. Naast ijs andere perzikhelft leggen en hierin bol ijs scheppen. Frambozensaus erover scheppen.
- algemeenIn plaats van verse frambozen kunt u ook een bakje diepgevroren frambozen (330 g) gebruiken.
Gerelateerde recepten
Pêche Melba

nagerecht
4 personen
215 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In pan wijn met opengesneden vanillestokje aan de kook brengen. Honing erin oplossen en vuur laag draaien. Perziken halveren, pit verwijderen. Perziken in wijn leggen en 8 min. zachtjes verwarmen (pocheren). Halverwege omkeren. Perziken met schuimspaan op bord scheppen. Kookvocht op hoog vuur in ca. 5 min. tot helft laten inkoken. Vanillestokje verwijderen. Frambozen in keukenmachine of in hoge kom met staafmixer pureren. Frambozenpuree door zeef wrijven om pitjes te verwijderen. Ingekookte wijn door puree roeren. Afgekoelde perziken ontvellen. Op elk bord 1 bol vanilleijs leggen en hierop 1 omgekeerde perzikhelft leggen, licht aandrukken. Naast ijs andere perzikhelft leggen en hierin bol ijs scheppen. Frambozensaus erover scheppen.
algemeen:In plaats van verse frambozen kunt u ook een bakje diepgevroren frambozen (330 g) gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 ml fruitige witte wijn
1 vanillestokje
3 eetlepels honing
4 perziken
250 g frambozen
8 bolletjes vanilleroomijs
Dit heb je nodig
keukenmachine