Tomaten wassen en in dunne parten snijden. In steelpan azijn verwarmen. Knoflook erboven uitpersen. Van vuur af kruiden door azijn roeren. Olie erdoor kloppen en warme dressing over tomaten schenken. Smaken bij kamertemperatuur ca. 1 uur laten intrekken. Vlak voor serveren basilicum fijnknippen en door tomaten scheppen. Lekker bij geroosterd vlees of gebakken vis.
Italiaans gemarineerde tomaten
Gerelateerde recepten
Italiaans gemarineerde tomaten

bijgerecht
4 personen
105 kcal
10 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Tomaten wassen en in dunne parten snijden. In steelpan azijn verwarmen. Knoflook erboven uitpersen. Van vuur af kruiden door azijn roeren. Olie erdoor kloppen en warme dressing over tomaten schenken. Smaken bij kamertemperatuur ca. 1 uur laten intrekken. Vlak voor serveren basilicum fijnknippen en door tomaten scheppen. Lekker bij geroosterd vlees of gebakken vis.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 trostomaten
2 eetlepels balsamicoazijn
1 teentje knoflook
2 theelepels Italiaanse kruiden
4 eetlepels olijfolie extra vierge
½ zakje verse basilicum