Pasta met paddenstoelensaus
Door de saus gaat wat witte wijn. Goed voor een extra boost.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g pipe rigate (pasta)
- 400 g kalkoenfilets
- 250 g champignons (bakje)
- 5 el traditionele olijfolie
- 400 g verse Italiaanse roerbakgroente
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 300 g pastasaus met paddenstoelen (pot à 150 g)
- 4 el droge witte wijn
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kalkoen in blokjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de kalkoen in ca. 5 min. rondom bruin. Voeg de champignons en roerbakgroente toe en bak al omscheppend ca. 2 min. Breng op smaak met de kruiden, peper en zout.
- Laat de pasta uitlekken in een vergiet. Verwarm in een (pasta)pan de saus met de wijn. Schep de pasta erdoor en laat door en door warm worden. Verdeel de pasta en het groente-kalkoenmengsel over vier borden.

Vlees braden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 750 kcal
- eiwit 42 g
- koolhydraten 79 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 445 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Pasta met paddenstoelensaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pasta met paddenstoelensaus
- 400 g pipe rigate
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 400 g kalkoenfilets
- 250 g champignons
Snijd de kalkoen in blokjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.
- 5 el traditionele olijfolie
- 400 g verse Italiaanse roerbakgroente
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
Voeg de champignons en roerbakgroente toe en bak al omscheppend ca. 2 min. Breng op smaak met de kruiden, peper en zout.
- 300 g pastasaus met paddenstoelen
- 4 el droge witte wijn
Laat de pasta uitlekken in een vergiet. Verwarm in een (pasta)pan de saus met de wijn.
Schep de pasta erdoor en laat door en door warm worden. Verdeel de pasta en het groente-kalkoenmengsel over vier borden.