Sint-jakobsschelpen met milde knoflooksaus

355 kcal

40 min. bereiden

3.7/5

(62)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • staafmixer


2003 nr. 12 - Snelle surprises

Aan de slag

  1. Sint-jakobsschelpen in zeef laten ontdooien en uitlekken. Ontdooide schelpdieren droogdeppen met keukenpapier. Tomaten eventueel ontvellen, in vieren snijden, zaadjes verwijderen (wel bewaren!) en vruchtvlees in dunne repen snijden. In koekenpan met antiaanbaklaag olijfolie verhitten en sint-jakobsschelpen op hoog vuur in 5-6 min. lichtbruin en net gaar bakken, halverwege keren. Overdoen in kom en helft van limoensap erover sprenkelen. Tomaat erdoor scheppen en cocktail op smaak brengen met zout en peper. In achtergebleven bakvet knoflookplakjes zachtjes fruiten (ze mogen niet bruin worden). Knoflook met olie uit pan in hoge kom scheppen. Broodkruim, rest van limoensap, tomaatzaadjes en 150 ml water toevoegen en geheel met staafmixer pureren. Lepel voor lepel truffelolie erdoor mengen, tot gladde saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en chilipeper.

  2. Cocktail in glazen scheppen en knoflooksaus erover verdelen. Beetje chilipeper erboven malen ter garnering.

Wat vond je van dit recept?

Sint-jakobsschelpen met milde knoflooksaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig