Pappardelle met sint-jakobsschelpen

Advertentie
Ingrediënten
- 3 zakken sint-jakobsschelpen (diepvries, 300 g)
- 200 ml slagroom (houdbare)
- 2 teentjes knoflook (gepeld en in de lengte gehalveerd)
- 1 visbouillontablet
- 500 g pappardelle (koelverse pastalinten)
- 75 g ijskoude boter
- 2 el peterselie (diepvries, doosje a 50 g)
- 2 el kappertjes
- zeezout
- 1 citroen (in kwarten en ontpit)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ontdooi de sint-jakobsschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking, dep ze droog en bestrooi ze met peper. Breng in een grote pan water aan de kook. Doe de slagroom met de knoflook in een pannetje en breng aan de kook. Los de bouillontablet erin op en laat 5 min. zachtjes doorkoken. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep om met 25 gram boter. Haal de knoflook uit de roomsaus en roer 50 gram boter en de peterselie door de saus. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de pasta. Voeg de kappertjes toe en schep voorzichtig om. Bak in een droge koekenpan op hoog vuur de sint-jakobsschelpen in 1 min. per kant lichtbruin. Bestrooi ze met zeezout. Verdeel de pasta over vier diepe borden en maal er peper boven. Leg de sint-jakobsschelpen erop en knijp boven elk bord een kwart citroen uit.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 878 kcal
- eiwit 58 g
- koolhydraten 75 g
-
vet 38 g
waarvan verzadigd 0 g