Fricandeau met tonijnsalade en citroenmayonaise
390 kcal
25 min. bereiden, 30 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
2 maal 150 g
100 g
4
2 eetlepels
½
2 eetlepels
8 eetlepels
1 theelepel
2 eetlepels
6 maal 100 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2003 nr. 12 - Snelle surprises
In kom tonijn mengen met olijven, zongedroogde tomaat, kappertjes, 1 el citroensap en 2 el olijfolie. Zout en peper naar smaak toevoegen. Afgedekt minstens 30 min. in koelkast zetten, zodat smaken kunnen intrekken.
In kom mayonaise mengen met mosterd, 2 el citroensap en zout en peper naar smaak. Plakjes fricandeau op grote serveerschaal rangschikken. Gemarineerde tonijn erover verdelen en hier en daar lepel citroenmayonaise erop scheppen. Rest van mayonaise apart erbij geven. Schaal bestrooien met peterselie.
- algemeenEet u liever geen rauwe vis, dan kunt u de tonijn ook eerst in een (grill)pan rosé bakken.
Fricandeau met tonijnsalade en citroenmayonaise

bijgerecht
8 personen
390 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
In kom tonijn mengen met olijven, zongedroogde tomaat, kappertjes, 1 el citroensap en 2 el olijfolie. Zout en peper naar smaak toevoegen. Afgedekt minstens 30 min. in koelkast zetten, zodat smaken kunnen intrekken.
In kom mayonaise mengen met mosterd, 2 el citroensap en zout en peper naar smaak. Plakjes fricandeau op grote serveerschaal rangschikken. Gemarineerde tonijn erover verdelen en hier en daar lepel citroenmayonaise erop scheppen. Rest van mayonaise apart erbij geven. Schaal bestrooien met peterselie.
algemeen:Eet u liever geen rauwe vis, dan kunt u de tonijn ook eerst in een (grill)pan rosé bakken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
2 maal 150 g tonijnsteak
100 g zwarte olijven zonder pit
4 zongedroogde tomaten
2 eetlepels kappertjes
½ citroen
2 eetlepels olijfolie
8 eetlepels mayonaise
1 theelepel scherpe mosterd
2 eetlepels verse peterselie
6 maal 100 g gebraden fricandeau




