Vijgen-wortelmuffins

Advertentie
Ingrediënten
- 250 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
- 1½ theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 50 g wortel (geraspt)
- 6 gedroogde vijgen (fijngesneden)
- 2 eieren
- 6 eetlepels honing
- 250 ml wortelsap (of sinaasappelsap)
- 100 ml zonnebloemolie
- 100 g verse roomkaas naturel
- 100 g poedersuiker
Keukenspullen
- muffinvorm met 12 holtes, ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovenvoorverwarmen op 200 °C. In kom bakmeel mengen met bakpoeder, kaneel en mespunt zout. Wortelrasp en vijgen erdoor mengen. In andere kom eieren loskloppen. Honing, wortelsap en olie erdoor roeren. In bakmeel kuiltje maken, eimengsel erin gieten en met vork of pollepel luchtig door bakmeel spatelen (paar klontjes is niet erg). Beslag in ingevette holtes van muffinvorm scheppen. Vorm op rooster in midden van oven schuiven en muffins in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken. In vorm 5 min. laten afkoelen. Muffins uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen. Roomkaas en poedersuiker door elkaar roeren tot glad glazuur ontstaat. Glazuur met spatel over bovenkant van afgekoelde muffins strijken (glazuur druipt langs rand, maar wordt niet hard).

Cupcakes maken
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 255 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 31 g
- vet 12 g