Ingrediënten
4 personen
1 zak
gebroken sperziebonen
1
ui
3 eetlepels
zonnebloemolie
1 zakje
taco seasoningmix
2 blikjes
sardines in olie
1 pak
soft taco's
1 zakje
gemalen belegen kaas
4 eetlepels
tacosaus mild
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Sperziebonen in 6 min. beetgaar koken. Ui pellen en snipperen. In braadpan 2 el olie met ui 1 min. bakken. Sperziebonen 1 min. meebakken. Seasoningmix met 100 ml water toevoegen en 2 min. laten sudderen. Sardines laten uitlekken, in stukjes snijden en door sperziebonenmengsel roeren. Taco's uitspreiden op 2 bakplaten en bestrijken met rest van olie. Bonen-sardinesmengsel erover verdelen en uitstrijken. Bestrooien met kaas. Taco's (eventueel na elkaar) 10 min. bakken. Serveren met tacosaus. Lekker met salade van ijsbergsla met yoghurtdressing.
Gebakken taco's met sardines

hoofdgerecht
4 personen
570 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Sperziebonen in 6 min. beetgaar koken. Ui pellen en snipperen. In braadpan 2 el olie met ui 1 min. bakken. Sperziebonen 1 min. meebakken. Seasoningmix met 100 ml water toevoegen en 2 min. laten sudderen. Sardines laten uitlekken, in stukjes snijden en door sperziebonenmengsel roeren. Taco's uitspreiden op 2 bakplaten en bestrijken met rest van olie. Bonen-sardinesmengsel erover verdelen en uitstrijken. Bestrooien met kaas. Taco's (eventueel na elkaar) 10 min. bakken. Serveren met tacosaus. Lekker met salade van ijsbergsla met yoghurtdressing.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 zak gebroken sperziebonen
1 ui
3 eetlepels zonnebloemolie
1 zakje taco seasoningmix
2 blikjes sardines in olie
1 pak soft taco's
1 zakje gemalen belegen kaas
4 eetlepels tacosaus mild