bewaar
Pasta Niçoise
Pasta Niçoise
bewaar

Pasta Niçoise

Deze pastavariant van de beroemde salade doet je denken aan de Méditerranée. Ga je mee?

30 min. bereiden
141waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

verse sperziebonen

400 g

penne

2

middelgrote eieren

4

tomaten

370 g

tonijnstukken in olie

6 el

pesto alla Genovese

12

zwarte olijven in plakjes

Deze pastavariant van de beroemde salade doet je denken aan de Méditerranée. Ga je mee?

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de penne in ruim water met zout beetgaar. Voeg na 3 min. de sperziebonen toe en kook mee.

2

Kook ondertussen in een andere pan de eieren in 8 min. hard. Spoel af met koud water en pel. Snijd de tomaten en de eieren in partjes. Giet de tonijn af en verdeel in stukken.

3

Doe de pasta en de sperziebonen over in een warme schaal. Meng de pesto en de olijven erdoor. Leg de stukken tonijn, partjes tomaat en ei erop. Breng op smaak met zwarte peper.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo - 00:22 min.