Gebakken aubergine met mozzarella
Gebakken aubergine met mozzarella

Gebakken aubergine met mozzarella

Een Italiaans minitaartje op je bord.

30 min. bereiden
105waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

gestreepte aubergine

3 el

traditionele olijfolie

½ el

balsamicoazijn

125 g

buffelmozzarella

7½ g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • vergiet

  • keukenpapier

Een Italiaans minitaartje op je bord.

Aan de slag

1

Snijd 8 gelijke plakken van de aubergine. Leg de plakken in een vergiet, bestrooi ze aan beide kanten royaal met zout en laat minimaal 10 min. uitlekken. Dep de aubergine droog met keukenpapier.

2

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergine in 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege.

3

Besprenkel de aubergine met de azijn en breng op smaak met peper en zout. Snijd de mozzarella in 4 gelijke plakken. Leg op 4 borden een plak aubergine en leg hierop enkele blaadjes basilicum. Leg de mozzarella op het basilicum en dek af met de rest van de aubergine.

tip

algemeenMet de rest van de basilicumblaadjes kun je een heerlijke Italiaanse crostini maken. Kijk voor het recept elders op Allerhande.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo - 00:50 min.