Farfalle met pesto, broccoli en gerookte kipreepjes
Bewaar wat kookwater van de pasta en voeg dat toe aan de saus. Dan blijft hij beter aan de pasta hangen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 65 g pijnboompitten
- 300 g farfalle
- 800 g broccoli
- 200 g zuivelspread naturel
- 150 ml kraanwater
- 90 g koelverse pestospread (bakje)
- 200 g gerookte kipreepjes
Advertentie
Bereiden
- Breng een pan ruim water aan de kook. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook de pasta in 10 min. beetgaar.
- Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk met een dunschiller en snijd in stukjes. Voeg de laatste 5 min. de broccoli toe aan de pasta.
- Verwarm ondertussen de zuivelspread met het water in de hapjespan. Roer de pestospread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta en broccoli af. Voeg de pasta en broccoli samen met de kipreepjes toe aan de zuivel-pestospread en meng door elkaar. Verwarm het geheel nog 1 min.
- Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met de pijnboompitten.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.

Noten, zaden en pitten roosteren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 675 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 61 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 450 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Farfalle met pesto, broccoli en gerookte kipreepjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Farfalle met pesto, broccoli en gerookte kipreepjes
Breng een pan ruim water aan de kook.
- 65 g pijnboompitten
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- 300 g farfalle
Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook de pasta in 10 min. beetgaar.
- 800 g broccoli
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk met een dunschiller en snijd in stukjes.
Voeg de laatste 5 min. de broccoli toe aan de pasta.
- 200 g zuivelspread naturel
- 150 ml kraanwater
- 90 g koelverse pestospread
Verwarm ondertussen de zuivelspread met het water in de hapjespan. Roer de pestospread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 200 g gerookte kipreepjes
Giet de pasta en broccoli af. Voeg samen met de kipreepjes toe aan de zuivel-pestospread en meng door elkaar. Verwarm het geheel nog 1 min.
Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met de pijnboompitten.