bewaar
In port gemarineerde kersen met limoen-mascarpone
In port gemarineerde kersen met limoen-mascarpone
bewaar

In port gemarineerde kersen met limoen-mascarpone

15 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse kersen

4 eetlepels

rode port

4 eetlepels

fijne kristalsuiker

1 zakje

gepelde pistachenoten

1

citroen

1

limoen

125 ml

slagroom

½ bakje

mascarpone

Aan de slag

Kersen marineren in port en 2 el suiker. In droge koekenpan pistachenootjes licht roosteren. Laten afkoelen en nootjes fijnhakken. Citroen en limoen schoonboenen en schillen raspen. Limoen uitpersen. In kom slagroom opkloppen met 2 el suiker. Mascarpone losroeren met rasp en limoensap. Slagroom erdoor mengen en eventueel extra suiker toevoegen. Kersen met port over vier coupes verdelen. Mascarpone erop scheppen en pistachenootjes erover strooien.

In port gemarineerde kersen met limoen-mascarpone

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig