Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel

Advertentie
Ingrediënten
- 8 eetlepels (olijf)olie
- 400 g kalkoenfilet (of -schnitzel, in repen)
- 1 kleine broccoli ((ca. 200 g), in roosjes)
- 2 sinaasappels
- 2 eetlepels azijn
- 2 theelepels grove mosterd
- 1 zak panklare spinazie (300 g)
- 1 blik linzen ((400 g), uitgelekt)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In koekenpan 2 el olie verhitten en kalkoenrepen in 5-6 min. rondom bruin en gaar bakken. Vlees op bord scheppen, met zout en peper bestrooien. Broccoli in weinig water met wat zout in 4-5 min. beetgaar koken. Sinaasappels dik schillen (tot op vruchtvlees) en in plakken snijden. In schaal rest van olie met azijn en mosterd tot dressing kloppen, op smaak brengen met zout en peper. Spinazie en linzen met dressing mengen en op grote schaal leggen. Broccoli, sinaasappel en kalkoenrepen erover verdelen.
Tip:
prijs per persoon 2.20 (in augustus 2004)
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 395 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 15 g
- vet 22 g