Linzencurry met tofu, koriander en cashewnoten

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 375 g tofu naturel
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- ½ rode peper
- 1 cm verse gemberwortel
- 1 el milde Indiase currypasta
- 400 g linzen in pot
- 2 stukjes naanbroden
- 15 g verse koriander
- 75 g ongezouten cashewnoten
- 50 ml lichte sojasaus
Advertentie
Bereiden
- Snijd de tofu in kleine blokjes en dep droog. Verhit olie in een wok of hapjespan en bak de tofu in 10 min. rondom bruin. Neem de tofu uit de wok. Laat de tofu uitlekken op keukenpapier en doe in een schaal. Verwarm de ovengrill voor. Snipper de ui, pers de knoflook en fruit in een pan met olie. Snijd de rode peper in dunne reepjes, rasp de gemberwortel en bak samen met de kerriepasta 5 min. Voeg de linzen toe, breng op smaak met peper en zout en verwarm 5 min. al omscheppend. Grill naanbrood onder hete grill, halveer en keer.
- Snijd de koriander grof en hak de cashewnoten grof. Verdeel de linzencurry over borden. Schep de tofu met sojasaus op het gerecht en bestrooi met de koriander en cashewnoten. Naanbrood ernaast serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 590 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 49 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Linzencurry met tofu, koriander en cashewnoten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Linzencurry met tofu, koriander en cashewnoten
- 375 g tofu naturel
- 3 el traditionele olijfolie
Snijd de tofu in kleine blokjes en dep droog. Verhit olie in een wok of hapjespan en bak de tofu in 10 min. rondom bruin. Neem de tofu uit de wok.
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 el traditionele olijfolie
Laat de tofu uitlekken op keukenpapier en doe in een schaal. Verwarm de ovengrill voor. Snipper de ui, pers de knoflook en fruit in een pan met olie.
- ½ rode peper
- 1 cm verse gemberwortel
- 1 el milde Indiase currypasta
Snijd de rode peper in dunne reepjes, rasp de gemberwortel en bak samen met de kerriepasta 5 min.
- 400 g linzen in pot
- 2 stukjes naanbroden
Voeg de linzen toe, breng op smaak met peper en zout en verwarm 5 min. al omscheppend. Grill naanbrood onder hete grill, halveer en keer.
- 15 g verse koriander
- 75 g ongezouten cashewnoten
Snijd de koriander grof en hak de cashewnoten grof. Verdeel de linzencurry over borden.
- 50 ml lichte sojasaus
Schep de tofu met sojasaus op het gerecht en bestrooi met de koriander en cashewnoten. Naanbrood ernaast serveren.