Ri­beye met ro­de­wijn­saus, ge­bak­ken aard­ap­pels en wit­lof

(34) waardeer
frans hoofdgerecht 4 personen
3 34

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels in gelijke partjes snijden en droogdeppen. In (hapjes)pan 2 el boter verhitten. Aardappels toevoegen, met zout en peper bestrooien en in 20 min. afgedekt op laag vuur gaar laten worden. Pan regelmatig schudden (deksel niet van pan nemen!). In steelpan knoflook in 1 el boter fruiten. Wijn erbij schenken en op hoog vuur kort inkoken. Vleesfond en tijm toevoegen en laten inkoken tot sausdikte. Koude boter snel met garde door jus kloppen. Saus met zout en peper op smaak brengen en warm houden. Witlof halveren en in de lengte in repen snijden. In koekenpan witlof in 2 el boter in 10 min. goudgeel bakken,af en toe omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Grillpan verhitten. Ribeye met zout en peper bestrooien en met olie bestrijken. Vlees op hoog vuur 4-8 min. grillen, halverwege keren. Aardappels, witlof en ribeye over vier borden verdelen. Sjalot en saus over vlees scheppen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.